Wat is Minrin Melt?

 

Minrin Melt is een medicijn dat wordt voorgeschreven bij bedplassen, diabetes insipidus (bij kinderen en volwassenen) en nycturie (bij volwassenen). Het is een smelttablet dat onder de tong oplost. Er is dus geen water nodig om de tablet mee in te nemen.

 

Hoe werkt Minrin?


Het lichaam houdt controle over de urineproductie met de stof vasopressine. Vasopressine werkt op de nieren en zorgt ervoor dat deze minder urine produceren. Het duurt dan langer voordat de blaas vol is. Het kan zijn dat een kind met enuresis nocturna nog niet het vermogen heeft om ’s nachts voldoende vasopressine aan te maken. Het actieve bestanddeel in Minrin Melt is desmopressine, en is te vergelijken met het natuurlijke vasopressine. Door Minrin Melt voor te schrijven helpt de dokter u of uw kind om de urineproductie ’s nachts te normaliseren.

 

Hoe Minrin Melt te gebruiken?


Minrin Melt wordt gebruikt door het onder de tong te plaatsen. Het lost vrijwel meteen op, hoeft niet te worden doorgeslikt en kan zonder water worden gebruikt. Uw dokter zal u vertellen hoe lang u of uw kind Minrin Melt moet gebruiken. Pas de dosering niet zelf aan. Vertel het uw dokter wanneer u denkt dat het effect te zwak of overdag merkbaar is. In geval van bedplassen en nycturie wordt Minrin Melt voor de nacht gegeven. Minrin Melt zorgt ervoor dat het lichaam ’s nachts extra vocht vasthoudt. Daarom moet de vochtinname beperkt worden: vanaf minimaal 1 uur vóór tot 8 uur na inname van Minrin Melt. Er mag steeds beperkt gedronken worden. Voor kinderen geldt de vuistregel dat zij drinken kunnen tot een maximum van 2 dl (=200ml) vanaf 1 uur voorafgaand aan de inname van Minrin tot en met de volgende ochtend.

 

Neem contact op met uw arts bij het optreden van zware hoofdpijn, misselijkheid of braken.

Bedplassen, kan voor kinderen heel vervelend zijn. Gelukkig zijn er genoeg manieren en hulpmiddelen die hen kunnen helpen. Op 'De Laatste Druppel' kunt u hier alles over lezen.

Ferring B.V., Postbus 184, 2130 AD Hoofddorp, tel. 023-5680300